Wanneer u zou besluiten kunststof kozijnen van Figos te laten plaatsen in uw woning, heeft u voor kwaliteit gekozen.
De overwegingen die voor u van doorslaggevende aard waren bij uw keuze voor Figos Kunststof Kozijnen, staan voor iemand anders wellicht in een andere volgorde op zijn of haar prioriteitenlijstje.
Laten wij een aantal daarvan eens samen doorlopen:

Duurzaamheid (levensduur) milieu bewustzijn en cradle-to-cradle-gedachte

Onze kozijnen gaan lang mee; de levensduur van Figos kozijnen kan al gauw dertig jaren of meer overschrijden.
De garantietermijn die wij wettelijk gezien mogen aanbieden, bedraagt tien jaar, en dat zal ieder van u als plezierig ervaren.
Bovendien belast de fabricage van kunststof kozijnen ons milieu veel minder dan fabricage met meer traditionele materialen als hout.
Dat onze kozijnen ook nog eens volledig recyclebaar zijn (cradle to cradle) of in goed Nederlands “herbruikbaar” , draagt uiteraard bij aan de stijgende populariteit van kunststof kozijnen. Want wie wil er nu eigenlijk niet zijn steentje bijdragen aan de verduurzaming van onze leefomgeving?

Energiebesparing (isolatie)

Kwalitatief goed bekendstaande kozijnen als die van Figos bereiken een zeer hoge isolatiegraad doordat deze voorzien zijn van minimaal vijf kamers (modellen “Tijdloos” en “Klassiek” ) of zelfs zes kamers, in het geval van kozijnmodel “Prestige”.
Standaard past Figos HR++ isolatieglas toe; minimaal twee flexibele afdichtingen tussen het vaste deel van het kozijn en het beweegbare deel (heel toepasselijk de “vleugel” genoemd) en zelfs een derde afdichting, de zogenaamde “middendichting”, behoort tot de mogelijkheden.
De dan bereikte isolatiegraad overschrijdt zelfs de opgelegde normering van de Energy Savings Regulation EnEv.

Comfort (geluids- en warmte-isolatie)

Wat dacht u van een geluidsisolatie tot 47 dB? (geluidswering klasse 5) Ja, dat behoort gewoon tot de mogelijkheden.
Door de hoge aanduwdruk sluiten onze ramen en deuren hermetisch zodat tocht tot het verleden behoort.
Woont u in een drukke stedelijke omgeving dan zult u de geweldige (geluids)-isolatie ervaren als een genot want het rumoer van buiten wordt drastisch gedempt.

Onderhoudsoverwegingen

De kunststof kozijnen en deuren van Figos vereisen weinig onderhoud.
Schilderen is uiteraard onnodig, schoonmaken doet u met glassex en dreft op een doekje of op een spons en de EPDM-afdichtingen behandelt u één keer per jaar met talkpoeder om ze soepel te houden.
Daarmee zitten uw onderhoudstaken er wel zo’n beetje op en kunt u wat leukers gaan doen, want zelfs droogwrijven van de kozijnen hoeft niet. Dan vermijdt u bovendien dat achtergebleven zandkorreltjes kunnen schuren en krassen veroorzaken.

Veiligheidsoverwegingen (inbraakwering)

Het hang- en sluitwerk ( dat is de verzamelnaam voor scharnieren, sloten, handgrepen, sluitingen en deurschilden) voldoet aan de eisen van het SKG-keurmerk klasse twee. Twee sterren dus, wat staat voor zwaar inbraakwerend.
Bovendien zijn onze raamkozijnen voorzien van een klasse vier (de hoogste klasse) meer-punts-sluiting door toepassing van zgn. paddenstoelnokken. Het forceren van het raam met een breekijzer of schroevendraaier gaat niet meer.
Alle handgrepen zijn standaard voorzien van een slot van niet een van de minste fabrikanten, nl. Hoppe, geroemd om de kwaliteit van het gefabriceerde beslag.
Onze deuren voldoen aan veiligheidsklasse RC 2 N, RC 2 of eventueel zelfs aan RC 3, vastgelegd in de Duitse DIN-norm DIN V ENV 1627/2011.
U bepaalt zelf het gewenste beveiligingsniveau, afhankelijk van de plaats waar de deur zich bevindt.
Overigens, de weerstandsklassen RC 2 N en RC 2 bieden bescherming voor bijna 85% van alle vormen van inbraak !

Economische overwegingen (uw portemonnee)

Allereerst natuurlijk speelt de aanschafprijs een rol.
Onze fabriek bevindt zich nabij Zagreb, in Kroatië. Normaal gesproken denkt u dan misschien aan natuurschoon, maar hoe mooi het land ook mag zijn, interessant bij ons huidige onderwerp, zijn de lage loonkosten aldaar.
En dat levert u al een direct voordeel op bij de aanschaf. Tel daarbij op de lange levensduur van de Figos kozijnen en deuren, en de kostenbesparingen omdat u niet meer behoeft te (laten) schilderen.
Door de uitstekende isolatie van onze kozijnen wordt uw stookrekening ook lager; jaar in, jaar uit!