Volledig ingebouwd beslag voor aluminium raamsystemen
Schüco AvanTec SimplySmart staat voor een nieuwe, mechanische, naar binnen openende beslaggeneratie, welke tijdloos design op unieke wijze combineert met een veelzijdige functionaliteit en een intelligente installatie. Naast een flexibele installatie waarbij gereedschap zo goed als overbodig is, onderstrepen de reeds bestaande ontwerpfuncties, zoals ingebouwde beslagcomponenten, in combinatie met de zware vleugelgewichten het unieke karakter van deze beslaggeneratie.

Met de realisatie van vleugelgewichten tot 250 kg en een openingshoek van 180º, voorheen slechts voorbehouden aan opliggend beslag, maakt Schüco de weg vrij voor meer architectonische vrijheid. Bovendien is Schüco revolutionair in haar montagetechniek ten aanzien van beslagcomponenten. De eendelige functionele componenten, zoals het hoekbeslag en de hoeklager, worden zonder gereedschap in de vleugel gemonteerd. Dit is mogelijk door een nieuwe clipon technologie, waardoor de componenten van het beslag direct in de betreffende eindpositie gemonteerd kunnen worden wanneer de hoeken van de vleugel in verstek zijn aangebracht. Naast de montagetechnologie is de montagevolgorde ook flexibeler geworden. Met Schüco AvanTec SimplySmart kunt u flexibel te werk gaan met de montage van beslagcomponenten, om vervolgens de clip-on sluitingen te monteren. Bij groteeenheden worden de extra sluitrollen ook middels een kliksysteem gemonteerd. De flexibele montagevolgorde vergemakkelijkt de verwerking en vermindert de complexiteit van het installeren van de componenten. Met de nieuwe Schüco AvanTec SimplySmart beslaggeneratie wordt tevens het concept inbraakwerendheid aanzienlijk vereenvoudigd.

Op basis van het modulaire beslag kan de gewenste mate van inbraakwerendheid bereikt worden door de extra montage van beveiligingscomponenten. Hierdoor kunnen standaardramen op een later moment indien nodig eenvoudig worden opgewaardeerd naar een hogere veiligheidsklasse.
Dankzij deze nieuwe generatie ingebouwde Schüco AvanTec SimplySmart beslagcomponenten laat Schüco op unieke wijze zien hoe innovatie een gunstige positie creëert voor alle doelgroepen: architecten, investeerders en, bovenal, specialistische gevelfabrikanten.